Kristianstad - Brösarp / 13 Augusti 2016

En kommentar
Tjenixen.
Nu har vi varit ute igen i vårt vackra skånska landskap :) 
Denna gången åkte vi norrut för att sedan gå söderut.
Den 13 Augusti klockan 7.29 åkte vi med ett Öresundståg från Malmö Central mot Kristianstad och 8.32 var vi på plats. Två snabba toabesök sen var vi påväg. En dag vi båda sett fram emot i typ, ett år :) Men klart mer ju mer månaderna gått. Vi startade Runkeepern på perrongen på Centralen och började gå mot första stationen på vägen som är Långebro, via Tivoliparken! Från Långebro och ut ur själva Kristianstad stad ligger spåret kvar fram till man kommer ut på ängarna vid Åsumtorp. Härifrån är det grusväg (sträckan skiftar mellan grus och asfalt), och väldigt mycket rakt fram, vilket skulle prägla denna promenad väldigt mycket. Det är träning för psyket de :) Att i nästan 4 mil bara se...No Ending, haha
Men det gick vägen, och till skillnad från förra årets vandring mellan Malmö och Tomelilla var denna sträckan plan i princip hela vägen. Bortsätt från sträckan på Långebro där man då fick gå på slipersen. Och sen faktiskt mellan Brostorp, där gamla banvaktarstugan ligger och är ett bed and breakfast idag och Brösarp där spåret ligger kvar men inne i skogen i väldigt svår och igenvuxen terräng. Så här fick vi gå på en liten väg intill så det blev ju plan mark även där ändå. Precis innan Brösarps station finns en järnvägsbro och här tog vi oss förbi bron och upp för backen och kunde gå den sista biten in till stationen på spår :) Precis efter bron står några riktigt gamla vagnar och rostar.
Hur var då vädret denna gången? Inte för att någon bryr sig kanske men det var mulet och blåsigt och faktiskt ganska behagligt största delen. Vi klarade oss från regn fram till efter Olseröd, då kom det två snabba skurar. Men efter det tittade faktiskt solen fram mellan molnen och sa hej några gånger :)
Vi gick sträckan på 8 tim & 20 min med pauser, så vi avrundar till 8 tim för denna gången tog vi typ bara 5 minutare. Miltalet stannade på 40.02 km, från station till station!
Idag brukar Skånska Järnvägar sträckan mellan Brösarp och St:Olof som museijärnväg där man kör ånglok!
 
 
1 januari 1972 lades persontrafiken ner!
1985 lades godstrafiken ner!
 
Mmm, vad mer kan man egentligen skriva? Jag vet faktiskt inte. Så vi låter väll bilderna tala sitt tydliga språk ;) 
 
Håll till godo :) Vi hörs igen!!!
 
Långebro Station
 
 
 
Ut ur Kristianstad mot Gärds Köpinge
Lastkaj vid G K station
G K station
 
 
 
 
 
Infart till Everöd
Godsmagasin vid Everöds station
 
Bangården
 
 
 
Vittskövle station
 
 
Bangården
 
Godsmagasin vid Degeberga station
 
Bangården
 
Vackert
 
Mellan Degeberga skola och sjön som vi inte hittar namnet på
Här går det uppför  
 
 
Bangården
 
 
 
 
 
 
Maglehem har blivit Maglehus
Den enda skylt som finns kvar efter Långebro, av någon anledning lever just den vidare
Det är här spåret in till Brösarp tar vid
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Suss:

skriven

Bra blogg! Ni har inte lust att ge er ut på sträckan Gärsnäs - S:t Olof i sommar? Skulle gärna gå med i så fall. Har tänkt gå där men vill helst inte gå ensam.